Hotel Primordia Podgora

Turistički Apartmani Primordia

PODGORA

U samom srcu Dalmacije, na Makarskoj Rivijeri, smjestila se princeza Jadrana – Podgora, jedno od najslikovitijih mjesta na rivijeri. Sa svojih 2880 stanovnika nalazi se 65 km južno od Splita i 135 km sjeverno od Dubrovnika.
Podgoru sunce obasjava više od 2750 sati godišnje, što je čini jednim od najsunčanijih mjesta na Sredozemlju. S prosječnom temperaturom zraka višom od 20°C od mjeseca lipnja do listopada. Prekrasno čisto more može se pohvaliti godišnjim temperaturnim prosjekom višim od 20°C. Temperatura mora u ljetnom se periodu kreće između 25°C i 27°C. Zime su izuzetno blage i sunčane, a ljeta duga i topla sa osvježavajućim maestralom, vjetrom koji nenametljivo s pučine donosi prirodno osvježenje, prijeko potrebno u ljetnim danima. Od ostalih vjetrova tu su i bura (sjeverac), koja donosi hladnoću, te jugo, topli vjetar s mora koji donosi vlagu, a izuzetno je omiljen među poklonicima vodenih sportova poput jedrenja, surfanja i kajtinga.
Suncem okupane podno gorostasne planine-parka prirode Biokovo, prostrle su se 4 km duge podgorske obale i živopisna luka za ribarske brodove – šetalište rivom.
Podgora je od davnine poznato ribarsko središte. Kao i u ostalim primorskim mjestima, pogled Vam privlače brodovi u luci. Podgorska kočarska flota od petnaestak dobro opremljenih brodova jedna je od najvećih na ovom dijelu dalmatinske obale. Istočno od Podgore nastavlja se naselje Čaklje s plažom i novoizgrađenom lučicom za brodove.
Na brežuljku iznad luke nalazi se spomenik “Galebova krila” podignut 1962. u

our team is ready


To help

Reception

Bar & restaurant

Events

© Hotel Primordia 2024 - All rights reserved COPYRIGHT | DESIGN BY GRAVITON |